Proslava Svetog Save

Proslava Svetog Save u Gimnaziji i ekonomskoj školi ,,J. J. Zmaj“ započela je u 12:30 sečenjem kolača i izborom novog školskog kuma.
Marija Novaković i Nikolina Novaković, ovogodišnje školske kume, kumstvo su prosledile Stanić Strahinji. Otac Jovan Kezan poželeo im je srećno kumstvo, upeh u školi i u svim drugim životnim planovima, kao i svim učenicima i zaposlenima u školi.
Nakom sečenja kolača, usledio je svečani program, koji su ove godine pripremili naši učenici uz pomoć profesora srpskog jezika i književnosti Vladimira Balja.
Program je bio na temu lirskog razgovora između cara Dušana, sastavljača prvog Zakonika i pesnikinje Desanke Maksimović, koja se tražeći pomilovanje dotakla svih onih tananih momenata duše, osetivši i prepoznavši sve i svako obespravljeno i napaćeno biće. Naši učenici doneli su njene poruke, misli i emocije približivši nam srednjovekovnu Srbiju Svetog Save, koja se njegovim likom i delom i dan danas oplemenjuje.
Želimo svim učenicima, roditeljima, nastavnicima i zaposlenima u školi, srećnu Školsku slavu i mnogo uspeha daljem radu!