Predavanje o preduzetništvu Branka Babića

U četvrtak 25.1.2024. u svečanoj sali Gimnazije i ekonomske škole ,,J.J.Zmaj “, Branko Babić, uspešni preduzetnik i nekadašnji učenik naše škole, održao je predavanje o preduzetništvu i početnim koracima u započinjanju svog biznisa, čime je nastavljena saradnja sa našom školom.
Nakon što je početkom ove školske godine obezbedio komplete udžbenika za sve naše prvake i stipendije za one odlične, ovim predavanjem, koje je tek početno u nizu predavanja koja će gospodin Babić održati u našoj školi, omogućeno je svim zainteresovanim učenicima da dobiju korisne i praktične savete o tome kako započeti svoj biznis i kako u tom postati uspešan.
Kroz vlastiti primer, ali analizirajući i primere drugih uspešnih biznismena, razgovaralo se o teškom i zahtevnom putu od poslovne ideje do njene realizacije. Naši učenici su dobili praktične i korisne savete iz prve ruke o tome kako krenuti u vlastite poslovne poduhvate, na šta obratiti pažnju i kako planirati svoje naredne korake.
Gospodin Babić se osvrnuo i na svoje školovanje, naglasivši da baš gimnazija, kao izbor srednjoškolskog obrazovanja, daje potrebnu širinu u razmišljanju i planiranju budućim preduzetnicima, ostavljajući im prostora da tragaju za onim što ih interesuje i u čemu će se u budućnosti pronaći.
Nakon prijatnog i zanimljivog razgovora, desetak učenika, koji su hrabro izneli svoje zamisli o budućim poslovnim planovima, dobilo je i priliku da im upravo gospodin Babić bude mentor i pomogne u realizaciji onog što su planirali. Jer, kako je i sam istakao, savet, razumevanje i pomoć u pravom trenutku je ono što je neprocenljivo u svetu biznisa, a on želi da svojoj sredini i mladima koji tek počinju, pomogne u tome.
Predavanje, koje se pretočilo u druženje i razgovor sa učenicima, bilo je ohrabrujuće i podsticajno za mlade ljude, koji tek tragaju za svojim interesovanjima i planiraju svoju budućnost u poslovnom svetu.
Zahvaljujemo gospodinu Babiću na izdvojenom vremenu i iskrenoj želji da pomogne mladim, budućim preduzetnicima. To je lep primer uspešnosti i nesebičnosti, na koji se mogu ugledati…