DAN ŠKOLE

U petak, 24.novembra, Gimnazija i ekonomska škola ,, J. J. ZMAJ“ u Odžacima proslavila je svoj dan. Svečana akademija, koju su tim povodom pripremili učenici naše škole sa svojim profesorima, Slobodinkom Branković, Predragom Cvetanović, Hristinom Gruščinskom i Draganom Milošević, održana je u 12 časova u Svečanoj sali Gimnazije.

Pred uvaženim gostima iz institucija naše opštine, predstavnikom ,,Phi academy” Jovicom Anđelić, kao i roditeljima, đacima, sadašnjim i bivšim, dramska sekecija izvela je recital na temu ,, O priči i pričanju“. Ovim recitalom su prenete poruke književnih dela koja su čitali, poezije koju su nadahnuto govorili i misli koje su čuveni autori zapisali, želeći da nam približe i pojasne svoj odnos prema umetnosti i lepoti. Sa završnom porukom kako umetnik i umetnost, oduvek služe samo čoveku i čovečnosti, naši đeci su nas sve podsetili na ono što je jedino važno i zaista bitno, biti Čovek.

Ovom prilikom darovan je mali znak pažnje, našem donatoru Branku Babiću. vlasniku ,,Phi academy“, a u njegovo ime ga je primio Jovica Anđelić.

Zahvaljujemo svim dragim gostima, koji su svojim prisustvom učinili da Dan naše škole proslavimo svečano i radosno.

Dodatnu zahvalnost K25, jer je zabeležila Dan naše škole-

Hvala i vidimo se sledeće godine!