Jovana, sportski ,,dragulj“ u našoj školi !

Ove školske godine, našu školu odabrala je da upiše učenica Jovana Jovičić iz Bačkog Brestovca. Jovana se bavi gimnastikom punih osam godina, a fitnesom devet i ujedno je toliko godina prvak Vojvojvodine i Državni prvak.

Treće mesto je osvojila na Svetskom takmičenju u fitnesu u maju ove godine u konkurenciji od dvadeset i dve takmičarke, dok je na Svetskom prvenstvu u fitness challengu osvojila drugo mesto u konkurenciji od osamnaest takmičarki. Iz gimnastike je bila druga na Republičkom školskom takmičenju. Takmičila se godinama, kako ekipno, tako i u višeboju pojedinki i više puta osvajala je prvo mesto.

Jovana je reprezentativka Srbije u fitnesu punih devet godina. Oprobala se i u takmičenju protiv starijih od sebe i osvojila prvo mesto na prvenstvu Vojvodine i bila prvakinja države u konkurenciji juniora. Svojim izvanrednim uspesima, Jovana je skrenula na sebe pažnju sportske javnosti i već je dobila poziv od selektora Zorana Stojića za ulazak u reprezentaciju Srbije (za odrasle). Tako će Jovana predstavljati svoju zemlju u Španiji na proleće 2023. godine na Svetskom prvenstvu, a takođe i na Balkanskom prevenstvu u Rumuniji. Drago nam je smo što je Jovana učenik naše škole.

Od nas može očekivati iskrenu podršku, u ostvarivanju novih uspeha u svim narednim takmičenjima. Srećno Jovana!