Evropski kviz novca 2021.

Marija, Saška i Vukašin – učesnici na Evropskom kvizu novca 2021

Kviz Evropski kviz novca, koji tokom obeležavanja Evropske nedelje novca po četvrti put organizuje Udruženje banaka Srbije u saradnji sa Evropskom bankarskom federacijom i Ministarstvom Prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, održano je 24. marta 2021. godine. Cilj takmičenja je podizanje nivoa finansijske pismenosti kod mladih.
Naša škola je za ovo zanimljivo nacionalno kviz-takmičenje, na kojem se i ove godine online takmičio veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola širom Srbije uzrasta od 13 do 15 godina, prijavila tri učenika.
S obzirom na vanrednu situaciju, pozivu su se odazvali sledeći učenici: gimnazijalac
iz I-1 – Vukašin Koprivica i ekonomski tehničari iz I-3 – Marija Benović i Saška
Jović.
Ponosni smo na naše učenike koji su odgovorno i savesno pristupili ovom kvizu, bez obzira na to što se takmičenje nije odvijalo u prostorijama škole, već su radili od kuće, u uslovima nastave na daljinu, uživo preko YouTube kanala. Čestitamo im na učešću i ostvarenim dobrim rezultatima!
U toku priprema za takmičenje, podrška i pomoć svojim mlađim drugovima bili su učenici IV-3 razreda, ekonomski tehničari, maturanti Bogdan Grgić, David Jovanović, Radovan Komar i Stefan Komnenić. Mentor: Suzana Milešević, nastavnik ekonomske grupe predmeta.

Pozivamo sve naše učenike, bivše, sadašnje i buduće, da na zabavan način, kroz igru, podignu nivo finansijske pismenosti.
Igrajte se i vežbajte preko sledećeg linka : https://www.ubs-asb.com/korisnici-finansijskih-usluga/finansijska-edukacija/evropski-kviz-novca