Evropski kviz novca

U ovogodišnjem nacionalnom krugu Evropskog kviza novca učestvovalo je više od 600 učenika iz 155 škola u Srbiji. Takmičenje je ove godine organizovano kao pojedinačno takmičenje učenika, za razliku od prethodne godine, kada je kviz bio organizovan kao takmičenje timova. Cilj takmičenja je bio podizanje nivoa finansijske pismenosti kod mladih, što doprinosi donošenju ispravnih finansijskih odluka u svakodnevnom životu.
Našu školu su predstavljali učenici prvog razreda, gimnazijalci iz I-1 – Tara Vojvodić, Milan Labus, Maša Inđić, Rade Stanojević, Uroš Stanojević i Ognjen Sovilj, i ekonomski tehničari iz I-3 – Anđela Bakić, Nataša Janković i Valentina Racković.
Učenici su postigli odlične rezultate – Rade, Tara, Maša i Valentina su bili među prvih 20. 
Evropski kviz novca realizovalo je Udruženje banaka Srbije u saradnji sa Evropskom bankarskom federacijom i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, tokom obeležavanja Evropske nedelje novca, u periodu od 25. do 29. marta 2019. godine. 
U pripremi za ovo zanimljivo online kviz-takmičenje za učenike od 13 do 15 godina, prvacima su pomagali učenici II-3 razreda, ekonomski tehničari Bogdan Grgić, David Jovanović, Radovan Komar i Stefan Komnenić, koji su bili veoma uspešni na prošlogodišnjem kvizu.