TAKMIČENJA

Značajni uspesi na takmičenjima učenika Gimnazije i ekonomske škole “J.J. Zmaj” u Odžacima

Na Opštinskom takmičenju pod nazivom “Književna olimpijada”, učenica I1, Maša Inđić, osvojila je 1. mesto. Učenica II2 razreda, Nikolina Božičević, osvojila je 1. mesto a učenik II1 razreda, Uroš Petrašković 3. mesto. Iz III2 razreda, Nađa Držaić, osvojila je 1. mesto a Andrea Dobrosavljević 2. mesto. Učenica III1 razreda, Marina Vranješ, osvojila je 3. mesto. Svi ovi učenici imaju plasman na Okružno takmičenje koje će se održati u Somboru.

Na Opštinskoj smotri recitatora, koja je održana u našoj školi, učestvovali su Bogdan Grgić i Marija Bulajić iz II3, Andrea Dobrosavljević iz III2 i Teodora Milutinov iz IV2 razreda.
U Baču je 17.03. 2019. održana Zonska smotra recitatora na kojoj su učenici Andrea Dobrosavljević, Teodora Milutinov i Bogdan Grgić imali zapaženo učešće.

U Gimnaziji “Veljko Petrović” u Somboru održano je 15.03.2019. Okružno takmičenje iz stranih jezika na kome je učenik IV1, Uroš Ćirić, osvojio 3. mesto i najbolji rezultat u okrugu na takmičenju iz engleskog jezik i plasirao se na Republičko takmičenje.

17.03.2019. održano je Opštinsko takmičenje iz istorije na kome su David Jovanović, učenik II3 razreda i Marina Vranješ, učenica III1 razreda, osvojili 3. mesto i plasirali se na Okružno takmičenje.
Nastavnici naše škole pohvaljuju sve takmičare i čestitaju na postignutim rezultatima.

Društvo za srpski jezik i književnost Srbije dodelilo je priznanje Slađani Bodirogi, profesoru srpskog jezika i književnosti, za veliko zalaganje u radu sa učenicima i izuzetno visok rezultat koji su postigli njeni učenici na Republičkom takmičenju iz književnosti “Književna olimpijada” u periodu od školske 2012/13 do 2017/18.