22. Dani edukativnosti mladih za preduzetništvo i inovacije

22.“ Dani edukativnosti mladih za preduzetništvo i inovacije“ su počeli u Odžacima u Gimnaziji i ekonomskoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ koja je bila domaćin prvog od dva dana u ovom ciklusu. Zahvalnost dugujemo našim učenicima II-3 razreda, Nataši Alpezi, Bogdanu Grgiću, Davidu Jovanoviću i Tijanu Todorović,  koji su na 20. manifestaciji osvojili prvo mesto i tako nas nominovali da budemo domaćini prvog dana svim mladim koji su nas posetili i prisustvovali radionicama na kojima su učili kako napraviti i prezentovati jednu poslovnu ideju.

Ovom prilikom ugostili smo predstavnike Saveza pronalazača Srbije koji su uz podršku Vlade Srbije nosioci ovog projekta, predstavnike Pokraine, Opštine i učenike i nastavnike svih osnovnih i srednjih škola našega okruga.

Drugog dana smo se našli u Srpskom Miletiću da im budemo tehnička podrška kod predstavljanja njihovih projekata.

Oko 30 ekipa je bilo u konkurenciji. Žiri je imao težak zadatak . Projekti su bili dobri i u većini slučajeva realni i primenljivi.

Prvo mesto osvojila je Ekonomsko trgovačka škola iz Kule sa projektom: robot koji sakuplja smeće i pomaže hendikepiranim osobama , Drugo mesto Osnovna škola „Bora Stanković „iz Karavukova sa projektom iz oblasti reciklaže i treće mesto pripalo je Osnovnoj školi „Miroslav Antić “ iz Odžaka za projekat obnove napuštenih fabrika.