EKONOMSKI EFEKTI BREGZITA

Na četvrtom Državnom prvenstvu radova iz ekonomije koje je održano 14. aprila 2018. godine u Beogradu na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju, našu školu je predstavljala Anja Bojat, učenica trećeg razreda, ekonomski tehničar. Takmičenje je organizovano u saradnji sa Centrom za talente iz Beograda.

Učenica Anja Bojat je prezentovala svoj istaživački rad na temu „Ekonomski efekti Bregzita“. Njena prezentacija, koja je koncipirana tako da sa sociološkog, političkog, pravnog i nadasve ekonomskog aspekta prikaže uticaj odluke Velike Britanije o napuštanju Evropske unije, ocenjena je najvišim ocenama. Pohvaljena je širina njenog istraživanja, korišćenje različitih izvora, izrada video prezentacije, kreativnost, elokventnost i veština prezentovanja i javnog predstavljanja.

Rad Anje Bojat, njeno učešće u finalu takmičenja i pohvala organizatora je uspeh tim pre što takmičenje nije klasično, a zadate teme se ne izučavaju kroz nastavne sadržaje već se od učenika zahteva i kod njih podstiče dodatni samostalni istraživački rad, autentičnost i izražavanje sopstvenog stava i mišljenja.

Isto tako, Anjin rad je još jedan dokaz da imamo kvalitetne učenike koji uz pravilno usmeravanje mogu uspešno da predstavljaju svoju školu i opštinu iz koje dolaze.