Smotra recitatora

Domaćin opštinske smotre recitatora,kao i svake godine je Gimnazija i ekonomska škola „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Odžaka. Organizator je Turistička organizacija opštine Odžaci. Za smotru je bilo prijavljeno oko 60 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola koji su se takmičili u tri uzrasne kategorije.
Svoje umeće recitovanja pokazali su pred selektorom Milivojem Mlađenovićem sa Pedagoškog fakulteta u Somboru.
Smotra recitatora se organizuje u cilju negovanja maternjeg jezika i razvijanja veštine lepog govora.
U kategoriji nižeg uzrasta (1-4. razreda) to su Branislava Vračević iz OŠ “Vuk Karadžić” u Deronjama, Naomi Vogrinc-Kostić iz OŠ “Branko Radičević” u Odžacima i Daniel Benka iz OŠ “Nestor Žučni” u Laliću.

Plasman na zonsku smotru u kategoriji srednjeg uzrasta (5-8. razreda) obezbedile su Nikolina Mihajlović iz OŠ “Kosta Stamenković” u Srpskom Miletiću, Milica Stoiljković iz OŠ “Miroslav Antić” u Odžacima i Olivera Mladenović iz OŠ “Kosta Stamenković” u Srpskom Miletiću.

Učesnici zonske smotre u kategoriji starijeg uzrasta (srednja škola) biće Jovana Đaković i Stefan Repac iz Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Odžacima, kao i Teodora Tojagić iz KUD “Marko Orešković” u Bačkom Gračacu.

Prema propozicijama, iz svake kategorije po tri najbolja učesnika smotre, prema oceni selektora, plasirali su se na viši nivo takmičenja – zonsku smotru koja će se održati u Baču 17. i 18. marta.